Het door Virobuster ontwikkelde UVPE (Ultra Violette Pathogene Eliminatie) Proces maakt micro organismen in de lucht onschadelijk. Het DNA wordt op natuurlijke wijze geblokkeerd, celdeling wordt voorkomen en daardoor zijn bederf en infecties niet
meer mogelijk. Eindresultaat is een mogelijk verlengde houdbaarheid, verbeterde productkwaliteit, gezondere en sterkere dieren en planten.
Het gepatenteerd product is zowel in de praktijk als wetenschappelijk bewezen en wordt op dit moment door veel ziekenhuizen en door de grotere levensmiddelen producenten (Unilever, Colruyt, Friesland Campina, Farm Frites, Aviko, Colruyt, Kamps, Fontenaue, Bakkerij Fuite, Bakkerij Holland, Bakkerij Soma, Ankerbrot, etc.) ingezet daar waar schone lucht vereist is. Denk hierbij aan isolatie en operatiekamers van ziekenhuizen en voor de industrie het veilig afkoelen, veilige drogen veilig transporteren, veilig bewaren en veilig afvullen van producten om een (langere) houdbaarheid te garanderen.
De huidige stand der technologie op basis van mechanische filtratie is beperkt in het gebruik en komt met serieuze bijwerkingen zoals emissies van gassen (VOC‘s), specialistische verwijdering van gebruikte filters, drukverliezen van HVAC systemen als gevolg van verstopping van filters en hoge totale exploitatiekosten.
De vermindering van schimmels, bacteriën, virussen in de lucht kan zowel maatschappelijk als ook en financieel positieve effecten hebben
Medische toepassingen
- Gereduceerde risico op nosocomiale infecties, ligdagen en het gebruik van medicijnen
Kantoor toepassingen
- Nauwkeurigere validatie resultaten en minder kruisbestuivingen
Laboratorium toepassingen
- Gereduceerde risico op nosocomiale infecties, ligdagen en het gebruik van medicijnen
Industriële toepassingen
- Het voldoen aan de consumentenwens van meer light- (minder suiker en vet), minder zout- en meer bio-producten zonder gebruik te maken van conserveringsmiddelen.
- Conserveringsmiddelen vrije producten met zelfs langere houdbaarheid
- Gezondere en sterkere dieren