0800-25123 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Op zoek naar professionele desinfectie tegen het (Covid-19) virus?

Neem contact op met Rentokil Hygiene!
Bel nu 0800-25123

Verklein de kans op besmetting
Creëer een veilige omgeving

Met de grote regionale teams in Belgie is Rentokil Specialist Hygiene in staat snel te reageren en een professionele service conform wet en regelgeving te bieden. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij assistentie bieden bij de beheersing en bestrijding van COVID-19, en kunnen wij een algemene specialistische desinfectie van uw locatie verzorgen.

Virussen, bacteriën, gisten en schimmels verspreiden zich via de lucht maar ze worden ook overgedragen via handen en voorwerpen, zoals deurknoppen, liftknoppen of toetsenborden en andere belangrijke contactpunten. Schoonmaken is goed, desinfecteren gaat verder dan goed schoonmaken. Desinfectie zorgt er voor dat oppervlaktes en contactpunten kiem-vrij worden gemaakt en dat het besmetting proces wordt vertraagd. Laat daarom uw bedrijfsruimten regelmatig desinfecteren door Rentokil Specialist Hygiene.

Als onderdeel van de Rentokil-Initial groep staan wij als Specialist Hygiene met ons gecertificeerd personeel klaar om alle reinigingen en desinfecties zorgvuldig en veilig voor u uit te voeren.

Onze ervaren en geaccrediteerde experts zijn uitgerust met de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen, ademhalingsbeschermingsmiddelen en specialistische desinfectiemiddelen om onze specialistische reinigings- en desinfectieservices veilig en effectief uit te voeren.

  • Help kruisbesmetting voorkomen;
  • Essentiële persoonlijke beschermingsmiddelen, ademhalingsbeschermingsmiddelen en specialistische desinfectiemiddelen;
  • Veilige, wettelijke, volledig traceerbare afvalverwijdering;
  • 24/7 bereikbaar;
  • Landelijke dekking;

Specialistische desinfectie voor assistentie bij de beheersing en bestrijding van COVID-19

In geval van een bevestigd of vermoedelijk geval van COVID-19 op uw locatie wordt deze service uitgevoerd na 24 uur nadat het geval is gemeld. De veiligheid van onze experts en die van het publiek is voor ons van het grootste belang. Daarom gaan onze infectiebestrijdingsmaatregelen waarvan het risico zorgvuldig is beoordeeld, verder dan de minimumrichtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Om onze experts volledig te beschermen, gebruiken zij bijvoorbeeld gezichtsbedekkende maskers, in plaats van maskers die het gezicht voor de helft bedekken.

Rentokil Specialist Hygiene zal uw locatie eerst inspecteren terwijl de gepaste persoonlijke beschermingsmiddelen en ademhalingsbeschermingsmiddelen worden gedragen. Daarna volgen zij de locatiespecifieke risicobeoordeling, methodeverklaring en veilige bedrijfsprocedures die gelden ten tijde van de inspectie. Onze experts zullen vervolgens handmatig de ruimten en gebieden zorgvuldig desinfecteren die een bedreiging vormen omdat ze kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardig desinfectiemiddel voor oppervlakken. Onze desinfectans voldoet aan de EN14476, Kwantitatieve suspensietest voor het bepalen van de virus inactiverende werking van chemische desinfectantia en antiseptica. Indien nodig kan ook gebruik worden gemaakt van desinfecterende verneveling met een ultralaag volume (ULV). Hierbij wordt een vernevelaar gebruikt om een desinfecterende nevel van 20 micron te genereren, om binnen korte tijd grote oppervlaktes te kunnen behandelen.

Om te kunnen garanderen dat er geen verdere kruisbesmetting plaatsvindt, is het van het grootste belang dat afval op een veilige en wettelijke manier wordt afgevoerd. Rentokil Specialist Hygiene volgt de COVID-19 richtlijn voor de voorkoming en bestrijding van besmetting. Al het afval wordt behandeld als ziekenhuisafval welke ingedeeld dient te worden in categorie UN2814 en UN2900. Tevens dient er een melding gedaan te worden bij het IL&T.

Rentokil Specialist Hygiene scheidt het afval op locatie, en verzamelt dit in goedgekeurde containers die bedoeld zijn voor het vervoer van besmettelijk afval. Onze afvalbeheersexperts vervoeren dit afval vervolgens af voor verdere verwerking. In overeenstemming met de vervoersverordeningen wordt de volledige traceerbaarheid gewaarborgd, inclusief een begeleidend document voor gevaarlijk afval.

In geval van een bevestigd of vermoedelijk geval van COVID-19 op uw locatie wordt deze service uitgevoerd na 24 uur nadat het geval is gemeld.

Deze specialistische desinfectieservice stemt overeen met de overheidsrichtlijnen. Hierin staat dat onder de meeste omstandigheden de hoeveelheid besmettelijk virus op een besmet oppervlak waarschijnlijk na 72 uur aanzienlijk is afgenomen. We kunnen deze service leveren als u een bevestigd of vermoedelijk geval van COVID-19 op uw locatie hebt gehad en uw locatie 72 uur of langer gesloten is geweest.

Specialistische desinfectie wanneer een bevestigd of vermoedelijk COVID-19-geval ouder is dan 72 uur

Onze ervaren experts gebruiken de complete persoonlijke beschermingsmiddelen en ademhalingsbeschermingsmiddelen, en desinfecteren uw locatie vervolgens handmatig met behulp van een hoogwaardig desinfectiemiddel voor oppervlakken. Dit is inclusief het reinigen van belangrijke aanraakpunten zoals deurklinken en keukenoppervlakken, om het risico van besmetting te minimaliseren. Er wordt ook een desinfecterende verneveling met ultralaag volume uitgevoerd, om te garanderen dat alle vereiste gebieden worden gedesinfecteerd. Al het afval wordt van de locatie verwijderd volgens de betreffende richtlijnen en wetgeving.

We kunnen deze service leveren als u een bevestigd of vermoedelijk geval van COVID-19 op uw locatie hebt gehad en uw locatie 72 uur of langer gesloten is geweest.

Als er geen bevestigde of vermoedelijke gevallen van COVID-19 op uw locatie zijn, kunnen we een specialistische desinfectieservice uitvoeren om te beschermen tegen microbiële infectie en om ervoor te zorgen dat u een hoog niveau van hygiëne op uw locatie behoudt.

Algemene specialistische desinfectie

Onze ervaren experts passen de geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen en ademhalingsbeschermingsmiddelen toe voordat ze uw locatie desinfecteren met behulp van desinfecterende verneveling met ultralaag volume. Hierdoor kunnen grote gebieden snel en doeltreffend worden behandeld, omdat de extreem kleine druppeltjes van de desinfecterende nevel onder, boven en aan de zijkanten van veel voorwerpen en ontoegankelijke gebieden terechtkomen. Onze experts kunnen ook handmatig aanraakpunten gericht reinigen. Dit kan bestaan uit de reiniging van deurklinken, lichtknoppen en keukenoppervlakken met een hoogwaardige desinfectiemiddel. Er wordt ook zorg gedragen voor de volledige, veilige en wettelijke afvalverwijdering.

Spoedinspectie

Klanten voor wie een snelle service essentieel is, bieden we een spoedinspectie zodat wij vooraf de belangrijkste informatie kunnen verzamelen. Als er een geval van COVID-19 op uw locatie wordt gemeld, kunnen we dan snel reageren. Nadat de inspectie is uitgevoerd wordt het rapport ervan bewaard, samen met een locatie specifieke risicobeoordeling, een methodeverklaring en informatie over vooraf geautoriseerde werkzaamheden. Dit kan alleen worden uitgevoerd als er tijdens de inspectie op de locatie geen vermoedelijke of bevestigde gevallen van COVID-19 zijn.

Wij zorgen ervoor dat uw en onze medewerkers veilig thuis komen en staan klaar om antwoord te geven op uw vragen.

Neem contact op met een hygiëne-expert voor professionals

Rentokil Hygiene is een onderdeel van Rentokil, een van ’s werelds grootste en meest toonaangevende bedrijven op het gebied van facilitaire dienstverlening.