0800-25123 Neem contact met ons op Verzoek om terug te bellen

Legionellapreventie en legionellabestrijding

Als hygiënespecialist biedt Rentokil Hygiene een uitgebreide service op het gebied van legionellapreventie en -bestrijding. Hiermee helpen wij u het risico op besmetting door legionella te beheersen en waar nodig te bestrijden. Dit doen we volgens alle geldende wet- en regelgevingen. Wij bieden u betrouwbare service op maat waardoor u er gerust op kunt zijn dat u zich bezig kunt houden met uw eigen bedrijfsvoering.

Om u te ondersteunen bij het voorkomen van besmettingen biedt Rentokil Hygiene een complete service op het gebied van legionellapreventie en –beheersing.

Vertrouw op Rentokil Hygiene voor het bestrijden van de legionellabacterie.

Wat is legionella?

Legionella is een gevaarlijke bacterie die de veteranenziekte of de legionellagriep
kan veroorzaken. Besmetting vindt plaats via de longen en wordt veroorzaakt door inademing van minuscule waterdeeltjes in de lucht, zogenaamde aerosolen, met daarin legionellabacteriën. Dit gebeurt bij verneveling van het besmette water, bijvoorbeeld onder de douche of via een sproei-installatie. Hierdoor kunnen ziekteverschijnselen ontstaan variërend van een lichte griep tot longontsteking.  

Vermenigvuldiging legionellabacterie

De legionellabacterie bevindt zich altijd in water maar vormt pas een probleem wanneer de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Meestal gebeurt dit in stilstaand water met een temperatuur tussen 25°C en 60°C. Gelukkig kan er veel gedaan worden om dit te voorkomen.

Onze waterexperts staan voor u klaar!

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van legionellapreventie en -bestrijding? Neem dan contact met ons op via 0800-25123 of via het contactformulier.

Neem contact op met een hygiëne-expert voor professionals

Rentokil Hygiene is een onderdeel van Rentokil, een van ’s werelds grootste en meest toonaangevende bedrijven op het gebied van facilitaire dienstverlening.